Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 07.02.2011.
01:56
S. M. Tomić - Vesti A
Jorgandžija Janićije iz beogradske čaršije presreo je na železničkoj stanici tog jutra 29. maja 1903. godine mladog konjičkog narednika Radašina Nikolića: "Jesi li ti, sinovac, sa ovima što noćas zapališe Beograd?" "Šta je sagorelo?" - pitao je Nikolić koji je tek doputovao iz Niša. "Sve, sve je sagorelo! I mi smo sagoreli, samo to novine još nisu javile."
Ponedeljak 07.02.2011.12:29
Стигло их проклетство Милошево због, Вождове главе и сарадње са вечитим српским душманима-германима. Има-има паралеле са данашњим временима.
Ponedeljak 07.02.2011.03:25
Tekst je stvarno odličan. Mada su Obrenovići bili OK, bili su stvarno previše projevropski za naše prostore, ne znam, stara Jevropa je kurva i pojede te za sekundu. Iako je jako moguće da je Apis bio masonac, ja sam skloniji verovanju da su Obrenoviće smakli Rusi ipak. Bili su se potpuno okrenuli Austriji i Nemačkoj, a Rusima su pokazali srednji prst. A ta politika je loša za nas, dok su Romanovi Aleksandru Karađorđeviću stajali iza leđa bilo je sve super. Švabe bi nas poderale u sekundi, kao što i pokušavaju zadnjih 200 godina, ali "tvrd je orah voćka čudnovata".
Ponedeljak 07.02.2011.06:38
Da se srpski velikasi i bogatasi nisu kroz citavu srpsku istoriju borili medusobno za vlast i krunu Srbija je mogla danas da bude jedna od znacajnijih drzava u evropi.Nazalost i dan danas je tako samo sto umjesto raznih dinastija vladaju i medusobno se ubijaju tajkuni i pljackasi pod zastavom demokratije i demokratskih stranaka.
Ponedeljak 07.02.2011.06:52
Kad nam je sve ovako jasno objasnio o uspjesima dinastije Obrenovic mogao je da i spomene Timocku bunu koju su dinastija obrenovic ugasili u srpskoj krvi.Svi su oni i tada isto kao i ovi danas brinuli za sebe i svoju dinastiju namecuci seljacima i narodu zulum i dadjbine da bi svojim naslednicima ostavili sto vece bogastvo.U svim tim dinastijama normalan zivot su imali samo oni blisku dvoru ,njihovi prijatelji i rodbina a 90% stanovnistva bilo bjeda.Zato im i 45 narod i oduzeo sve i podjelio sirotinji na kojoj su se i obogatili.
Ponedeljak 07.02.2011.11:04
Težak zločin su počinili, jer to nisu bile plaćene ubice nego neljudi koji su se zakleli da će svojim životima braniti kralja i krunu. Za to grozno nedelo Srbija je prokleta i platila visoku cenu u klanicama pod dinastijom Crnogoraca Karađorđevića. Onda je dobila Hrvata Broza, pa Crnogorca Miloševića i na kraju Crnogorca Tadića. Posle više od jednog veka tumaranja vreme je da Srbija konačno postavi Srbina da vodi Srbiju. Ako se ne probudi, Srbija će zaspati mtvim snom u granicama Beogradskog Pašaluka.
Ponedeljak 07.02.2011.11:50
Ja sam odavno zakljucio da je Srbija propala onog momenta kad su Obrenovice pobili. Kad su zaseli Karadjordjevici, poceo je srpski 100 godisnji sunovrat nevidjenom brzinom. Karadjordjevici su bili necija instalacija kao sto je situacija i danas i tu nema nikakve sumnje. Tu bi se mozda izdvojio kralj Aleksandar koji je ubijen jer mu je verovatno doslo u glavu da nesto popravi pa su ga se odmah resili.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)